Dietkriget

Nu ska jag skriva om något som jag inte borde lägga mig egentligen, men jag kan inte låta bli.

Jag vill poängtera att jag skriver det här och försöker vara så natural som möjligt. Jag "hejjar" inte på någon av dieterna i denna text. Låtsas att jag aldrig i hela mitt liv provat en diet.

Har precis tittat på rebrisen av debatt och eftersnacket.
Jag blir riktigt jävla irriterade på den där gråa lilla diestisten. Hon säger att vi ska ta med miljöaspekterna i det vi äter och visst, fine. Man kan ju köpa Krav det är ju bra med sedan låter hon nån miljövetare komma in och berätta att man ska äta 200g kött (eller var det bara nötkött, lite oklart) i veckan för annars kommer planeten inte att kunna snurra vidare. Det brtyder alltså 100g kött 2 gånger i veckan. Alla jag känner åter någon form av kött 7 dagar i veckan (och jorden snurrar fortfarande?). Männsikan tror jag inte kommer äta mer kött för att vi börjar på diet! Alltså menar den här lilla grå dietisten att man ska äta grönsaker, frukt och pasta (kolhydrater) endast 5 dagar i veckan och det ska man alltså gå ner i vikt på. Stackarna som går till henne. Och hon säger att ingen kan klara av att gå på LCHF en längre tid. Men vem ska klara av hennes diet då? Om man inte vill trappa ner och så småningom bli vegitarien och det vill då inte jag.


Sen kom bruden från itrim in. En pulverdiet alltså. Hon står och säger att folk inte kommer klara av att gå på LCHF utan börjar smyga in kolhydrater i kroppen men fortsätter med all den feta maten och det gör att dom går upp jätte mycket. Och för mig är det självklart. Klart som fan att om du inte följer dieten så går du upp. Spelar väl ingen roll vilken diet du går på. Många säger att så fort man slutar med pulver så går man upp. Ja klart du går upp igen om du fortsätter äta på samma vis som du alltid har gjort. Precis som om du äter VV och börjar tjuväta lite och spränger pointsen för dagen så är det klart att du går upp!

LCHF är inte för alla, men det funkar för vissa.
Cambridge är inte för alla, men det funkar för vissa.
GI är inte för alla, men det funkar för vissa.

Den här lilla gråa tanten säger till Katrin att LCHF är helt livsfarligt och Katrin säger att hon aldrig mått bättre och alla hennes dåliga värden har förbättras. Det finns även dom som har blivat av med sin diabetes tack vare LCHF. Men den lilla gråa tanten säger att dom inte kan överleva på det viset det finns forskning som visar att LCHF är skit. Men det står 2 livslevande bevis mitt framför näsan på henne.

För att förtydligen ännu en gång så jag naturell i den här debatten och anledning till jag pratar om LCHF är för att det var den dieten det handlade om i debatten. Anledningen till att det kanske låter som att jag försvarar LCHF är för att jag tyckte att den lilla gråa tanten och itrim tjejen hade så jävla dåliga argument och så jävla trångsynta. Katrin berättar hur hon har provat alla möjliga dieter och LCHF är den som har fungerat för henne. Och Katrin var ville höra hur från dom hur man skulle äta men fick inga klara svar. Mendan dom andra 2 inte ens ville lyssna på hur Katrin ser på saken. Jag blir trött på trångsynta människor!


Alla männsikor kan inte gå på samma diet och så enkelt är det. Tror jag.Här är en länk till programet


Men jag är ju som sagt ingen dietist eller utbildad på något vis så jag kanske inte borde utala mig alls, men nu gör jag det iaf!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0